Als communicatieadviseur ben ik voor u inzetbaar op verschillende gebieden.Als communicatieadviseur

Tijdelijk bestuursadviseur nodig?
Door mijn jarenlange ervaring als senior communicatieadviseur enerzijds, en mijn ervaring als coach en presentator en actuele kennis anderzijds, weet ik vanuit vertrouwen en deskundigheid bestuurders te coachen en te adviseren.

Tijdelijke vervanging van senior communicatieadviseur nodig?
Bij verschillende overheidsorganisaties (Rijkswaterstaat, gemeenten, waterschap) heb ik met veel voldoening en waardering de rol van senior communicatieadviseur vervuld. In een coördinerende rol en/of als communicatieadviseur voor complexe, grote projecten en op politiek-bestuurlijk gevoelige dossiers. Ik vind snel mijn weg, en schakel gemakkelijk op verschillende niveaus.

Ontwikkeling en uitvoering van strategisch communicatiebeleid?
Communicatiebeleid niet meer actueel? Geen capaciteit om (nieuw) communicatiebeleid te ontwikkelen? Ik ben voor u inzetbaar. Niet alleen omdat ik kennis en ervaring op dit gebied heb, maar ook omdat ik alleen vanuit een visie werk en hier graag een bijdrage aan lever. Door indien mogelijk participatief beleid te ontwikkelen, met draagvlak binnen organisatie en bestuur, en een gewenst toekomstperspectief.

Tijdelijk woordvoerder nodig?
Verschillende organisaties hebben al dankbaar gebruik gemaakt van mijn jarenlange ervaring als woordvoerder van het KNMI en als televisiepresentator van de NOS. Ook (of juist) in crisissituaties weet ik de juiste boodschap voor de bühne te brengen. Geen journalist is mij vreemd!

Mediatraining
Vaak wordt de noodzaak van regelmatig trainen met verschillende media pas ingezien als het te laat is. En dat is jammer, want het is niet nodig! ‘Het komt te weinig voor’, wordt nog wel eens als argument gebruikt. Maar de impact kan enorm groot zijn, en zeer schadelijk voor uw reputatie. En het is nog veel lastiger om dit weer te herstellen.

Neemt u dit risico?
Train het omgaan met radio- en televisiejournalisten met regelmaat, is daarom mijn devies. In een veilige omgeving, met actuele onderwerpen. U zult zien dat u er zelfs plezier in krijgt!

Tijdelijk een van bovenstaande expertises nodig? Neem gerust contact op.